Értékbecslés

Ingatlan értékbecslés ára és menete

Eladás, vagy vásárlás előtt áll, és nem biztos az ingatlan értékében?

Egy kedvezőbb hitel felvételéhez van szükség értékbecslésre?

Öröklés, vagyonmegosztás kapcsán merült fel ez a kérdés?

Komoly milliók foroghatnak itt kockán, úgyhogy ne bízza ezt a véletlenre!

Kérje szakértő segítségét az ingatlan értékbecsléséhez, és legyen teljesen biztos azzal kapcsolatban, mennyit is ér a piacon háza/lakása/üzlethelyisége!

Miért érdemes az értékbecslést szakértőkre bízni?

Egy ingatlan körülbelüli értékét elsőre nem tűnhet bonyolultnak megállapítani.

Amire a legtöbben gondolnak ilyenkor, hogy megkeresik az ingatlanhirdetések között az övékhez hasonló házakat, lakásokat, és azok árából indulnak ki.

Viszont az eladók sok esetben érzelmi alapon nagyobb értéket látnak a saját tulajdonukban, mint amennyit az a valóságban a piacon ér, másoknál pedig előfordulhat, hogy a régi ingatlan helyett vásárolni kívánt új házhoz igazítják az árat, értelemszerűen azért, hogy a váltás ne járjon komoly anyagi teherrel.

Azonban könnyen lehet, hogy valaki nem túl, hanem éppen hogy alul értékel – szerintünk nem kell magyarázni, hogy ez miért jelent problémát.

 Mikor lehet szükség egy ingatlan értékbecslésére (az eladáson/vásárláson kívül)?

Az eddig leírtakban főleg az adás-vétel témakörében mozogtunk (hiszen a leggyakrabban ennek kapcsán keresnek meg minket ügyfeleink), de emellett több más esetben érdemes értékbecslő segítségét kérni.

Néhány példa:

  • különleges, családon belüli élethelyzetek esetén, mint pl. öröklés, vagy kiskorú nevén szereplő ingatlan értékesítése;
  • hiteligénylés kapcsán;
  • vagyonmegosztás során;
  • gazdasági társaságok esetén számviteli, vagy egyéb célok érdekében.